ISTANBUL 2020. – DAN PRIMIRJA - 6 Days

Istanbul je jedini grad koji se prostire na dva kontinenta, svojom dužinom od 150 kilometara i sa skoro 15 miliona stanovnika. Istanbul ima tri dela: stari evropski (Stambol), novi evropski (Galat), koji razdvaja zaliv Zlatni rog, i azijski koji se nalazi sa druge strane zaliva Bosfor. Od velikog broja džamija, izdvajaju se Aja Sofija i Plava džamija, koje se nalaze u starom delu grada. Aja Sofija izgrađena je za vreme vladavine vizantijskog cara Justinijana 537. godine, kao hrišćanski hram. Kasnje su ga Turci pretvorili u džamiju, potom u muzej i danas ponovo u džamiju. Hram je najznačajniji spomenik vizantijske umetnosti, remek-delo arhitekture, kao prva građevina ove vrste bez premca u građenju. Istanbul ima i dva vladarska dvorca, sedišta dinastije sultana. Topkapi je mesto na kojem su sultani i paše najduže vladali i boravili. Smešten je u samom vrhu poluostrva starog dela grada, uz Aja Sofiju, sa pogledom na Mramorno more i Bosfor. Topkapi je veoma značajno istorijsko mesto, a danas je to muzej izuzetne vrednosti i značaja u kome je izloženo bogatstvo onoga doba. U njemu su izloženi, u brojnim prostorijama, raznovrsni predmeti od zlata, srebra, sedefa, svile, obloženi dragim kamenjem, kao što su nakit, mačevi, kacige, vaze, bokali, ceremonijalni tron, odeća, porcelan (naročito kineski i japanski) i mnogi drugi predmeti. Tu je i kraljevska palata, sobe za prijeme, biblioteka i sala sa portretima sultana. Istanbul spada među najveće gradove Evrope i sveta, a po svojoj važnosti za kulturu i istoriju, svrstava se u sam vrh poput Rima, Londona ili Pariza.

CENA PO OSOBI – POLAZAK NIŠ 95 eur

CENA PO OSOBI – POLAZAK BEOGRAD 99 eur

Itinerary

Dan1
DAN 1. BEOGRAD – NIŠ – ISTANBUL

Polazak iz Beograda u popodnevnim časovima oko 15h. Prijem putnika na relaciji Beograd – Niš. Polazak iz Niša sa parkinga DIS megamarketa oko 19h. (Tačne satnice polaska biće poznate jedan dan pred put). Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza radi odmora grupe.

Dan2
DAN 2. ISTANBUL

Dolazak u Istanbul i odlazak u panoramsko razgledanje grada: Valensov akvadukt, sagrađen u III veku nove ere, u bukvalnom prevodu “Akvadukt sivog sokola”, služio je kao glavni izvor pijaće vode za istočnorimsku prestonicu Konstantinopolj; Zlatni rog – rukavac koji razdvaja stari Istanbul od njegovog novog dela; most Galata, moderni kvartovi Beyoglu i Taksim, silazak na Bosfor. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Kraći odmor i slobodno vreme. Polazak grupe u razgledanje grada sa vodičem. Pešačka tura. Odlazak do Kapali čaršije (najveće pijace zlata na svetu). Vreme za šoping. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan3
DAN 3. ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak Sultanahmeta: Aja Sofija i Topkapi palata u pratnji lokalnog vidiča na srpskom jeziku: Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, nastavak prema dvorcu Topkapi (Harem nije uključen u cenu ulaznice). Slobodno vreme i povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na Tursko veče u restoranu Gar uz večeru, muziku i trbušni ples. Povratak u hotel i noćenje.

Dan4
DAN 4. ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta palati Dolmabahče (poslednja rezidencija otomanskih sultana – raskošna palata u stilu baroka). Nakon obilaska palate grupa autobusom prelazimo na drugu stranu Zlatnog roga, do pristaništa koje se nalazi u kvartu grada Sirkeci odakle iz istoimenog pristaništa počinje fakultativno krstarenje po Bosforu. Nakon krstarenja poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan5
DAN 5. ISTANBUL – NIŠ

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šoping. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

Dan6
DAN 6. NIŠ – BEOGRAD

Dolazak u Niš i Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga.

U cenu uključeno

  • Autobuski prevoz na navedenim relacijama, autobusi visoke turističke klase (klima, audio-video oprema),
  • Smeštaj u hotelu 3* na bazi noćenja sa doručkom u 1/2, 1/2+1 – smeštaj u hotelu Hermanos 3*
  • Obilaske i razgledanja prema programu,
  • Usluge stručnog vođenja putovanja i predstavnika agencije na srpskom jeziku,
  • Troškovi realizovanja putovanja.

U cenu nije uključeno

  • Putno zdravstveno osiguranje,
  • Individualni troškovi tokom boravka,
  • Fakultativni izleti.
  • Fakultativna mogućnost polaska iz Novog Sada i Zrenjanina, doplata za transfer 15 EUR po osobi (minimalan broj putnika za realizaciju transfera je 8).
  • Doplata za smeštaj u 1/1 (jednokrevetnoj) – NA UPIT
Način plaćanja

-50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.

-Čekovima gradjana: 50% akontacija, ostatak u jednakim mesečnim ratama do 10.12.2020. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade čekova. Čekovi mogu biti datumirani samo na datume 01., 05. i 10. u mesecu.

-Administrativna zabrana: 50% akontacija, ostatak do 10.12.2020. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade administrativne zabrane.

Napomene

– U skladu sa trenutnom situacijom u vezi sa pandemijom virusa COVID-19 sve zemlje su usvojile protokole i pravila ponašanja u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

– Putnici se pozivaju na ličnu odgovornost uz molbu da se sve mere i pravila ponašanja poštuju u potpunosti kako bi se sačuvalo zdravlje, kao i zdravlje svih ostalih ljudi iz okruženja.

– Obavezno je nošenje zaštitnih maski na na otvorenom kao i u prevoznom sredstvu na transferu na destinaciji (autobus, minibus, taxi vozilo).

– Mere fizičke i socijalne distance će biti primenjene na svim destinacijama u svim segmentima tako da osobe koje ne pripadaju istoj grupi putnika (porodice, osobe koje putuju zajedno) zadrže rastojanje od najmanje 2 m. Moguće je da će biti sprovedeno nasumično testiranje putnika na destinaciji.

– Sredstva dezinfekcije će biti dostupna na svim javnim punktovima objekata (aerodromi, hoteli i sl.).

– Biće primenjeno često provetravanje zatvorenih prostorija, kao i upotreba klima uređaja sa redovnim uplivom svežeg vazduha.

– Provetravanje vozila kao i dezinfekcija svih kontaktnih površina će se obavljati između korišćenja.

– U hotelu se primenju sve mere i protokoli i pravila ponašanja u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

– Obavezno je nošenje zaštitnih maski kompletnog osoblja. Svo osoblje je prošlo specijalnu obuku u cilju što manjeg kontakta sa gostima. Prijava u hotel biće sprovedena uz minimalni kontakt. U slučaju da se primete simptomi bolesti, biće primenjeni svi protokoli predviđeni za te situacije. Obavezna je dezinfekcija ključeva i kartica. U nekim objektima biće moguće beskontaktno elektronsko prijavljivanje i odjava na recepciji. U restoranima i barovima je obavezno rastojanje između stolova od 2 m. U objektima gde je predviđena ishrana po principu samoposluživanja biće postavljene zaštite barijere, a osoblje će servirati hranu, te niko drugi sem osoblja hotela neće biti u kontaktu sa hranom. Neki objekti će preći na izmenjeni režim posluživanja hrane. Obavezna je dezinfekcija smeštajnih jedinica pre dodeljivanja novim gostima. Mini klubovi za decu će raditi sa ogrančenim kapacitetima ili neće raditi uopšte. – Održavanje higijene smeštajnih jedinica će biti rađeno po zahtevu gosta kako bi se smanjili kontakti sa osobljem.

– Svi objekti zadržavaju pravo izmene servisa ili ukidanje pojedinih servisa koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.

– Potrebno je da svaki putnik pre polaska na putovanje proveri status države u koju putuje i da pribavi svu neophodnu dokumentaciju.

– Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Turske.

– Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja.

– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).

– Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Turske.

Od 01. januara 2015. godine državljani koji ulaze u R. Tursku potrebno je da poseduju pasoš čiji je rok važenja najmanje 60 dana duži od dana isteka vize ili dozvole boravka, odnosno dozvoljenog boravka bez vize (bezvizni boravak za naše građane je 90 dana u periodu od 6 meseci), što znači da rok važenja putne isprave mora biti najmanje 150 dana, tj. 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku.

– Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

– zbog poštovanja satnice i programa putovanja ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu zbog regulisanja povraćaja sredstava, po osnovu “tax free”

– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

– Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima. Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

– Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Svi dodatni koferi, veće kese se naplaćuju po tarifi prevoznika. Program br. 2, cenovnik br. 1 od 14.09.2020.
Organizator putovanja turistička agencija sa licencom OTP A40 292/2020.

You can send your enquiry via the form below.

ISTANBUL 2020. – DAN PRIMIRJA

Pročitaj i saznaj

Trenutna prognoza

Grčka - Nea Kalikratia
25°
Ведро
07:1319:28 EEST
Осећај: 25°C
Ветар: 8km/h N
Влажност: 69%
Притисак: 1012.19mbar
УВ индекс: 0
УтоСреЧет
27/17°C
22/12°C
22/13°C

Upoznaj Rodos i njegove plaže

Reklama

Скорашњи коментари