Istanbul DAN ŽENA I 04.03.-09.03.2020.

Istanbul je jedini grad koji se prostire na dva kontinenta, svojom dužinom od 150 kilometara i sa skoro 15 miliona stanovnika. Istanbul ima tri dela: stari evropski (Stambol) i novi evropski (Galat), koji razdvaja zaliv Zlatni rog, i azijski koji se nalazi sa druge strane zaliva Bosfor. Od velikog broja džamija, izdvajaju se Aja Sofija i Plava džamija, koje se nalaze u starom delu grada. Aja Sofija izgrađena je za vreme vladavine vizantijskog cara Justinijana 537. godine, kao hrišćanski hram. Kasnje su ga Turci pretvorili u džamiju, a danas je muzej. Hram je najznačajniji spomenik vizantijske umetnosti, remek-delo arhitekture, kao prva građevina ove vrste bez premca u građenju. Istanbul ima i dva vladarska dvorca, sedišta dinastije sultana. Topkapi je mesto na kojem su sultani i paše najduže vladali i boravili. Smešten je u samom vrhu poluostrva starog dela grada, uz Aja Sofiju, sa pogledom na Mramorno more i Bosfor.

Cena za polazak iz Niša – 95 eur

Cena za polazak iz Beograda – 99 eur

Dan1
BEOGRAD – NIŠ - ISTANBUL

Polazak iz Beograda u popodnevnim časovima. Prijem putnika na relaciji Beograd – Niš. Polazak iz Niša sa parkinga DIS megamarketa oko 21h. (Tačne satnice polaska biće poznate jedan dan pred put). Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza radi odmora grupe.

Dan2
ISTANBUL

Dolazak u Istanbul i odlazak u panoramsko razgledanje grada: Valensov akvadukt, sagrađen u III veku nove ere, u bukvalnom prevodu “Akvadukt sivog sokola”, služio je kao glavni izvor pijaće vode za istočnorimsku prestonicu Konstantinopolj; Zlatni rog – rukavac koji razdvaja stari Istanbul od njegovog novog dela; most Galata, moderni kvartovi Beyoglu i Taksim, silazak na Bosfor. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Kraći odmor i slobodno vreme. Polazak grupe u razgledanje grada sa vodičem. Pešačka tura. Odlazak do Kapali čaršije (najveće pijace zlata na svetu). Vreme za šoping. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan3
ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak Sultanahmeta: Aja Sofija i Topkapi palata u pratnji lokalnog vidiča na srpskom jeziku: Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, nastavak prema dvorcu Topkapi (Harem nije uključen u cenu ulaznice). Slobodno vreme i povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na Tursko veče u restoranu Gar uz večeru, muziku i trbušni ples. Povratak u hotel i noćenje.

Dan4
ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta palati Dolmabahče (poslednja rezidencija otomanskih sultana – raskošna palata u stilu baroka). Nakon obilaska palate grupa autobusom prelazimo na drugu stranu Zlatnog roga, do pristaništa koje se nalazi u kvartu grada Sirkeci odakle iz istoimenog pristaništa počinje fakultativno krstarenje po Bosforu. Nakon krstarenja poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan5
ISTANBUL - NIŠ

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šoping. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

Dan6
NIŠ - BEOGRAD

Dolazak u Niš i Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga.

U cenu uključeno

  • Autobuski prevoz na navedenim relacijama, autobusi visoke turističke klase (klima, audio-video oprema),
  • Smeštaj u hotelu 3* na bazi noćenja sa doručkom u 1/2, 1/2+1 – smeštaj u hotelu Hermanos 3* ili sličan. Tačan naziv hotela biće poznat 7 dana pre polaska,
  • Obilaske i razgledanja prema programu,
  • Usluge stručnog vođenja putovanja i predstavnika agencije na srpskom jeziku,
  • Troškovi realizovanja putovanja.

U cenu nije uključeno

  • Putno zdravstveno osiguranje,
  • Individualni troškovi tokom boravka,
  • Fakultativni izleti.
  • Fakultativna mogućnost polaska iz Novog Sada, doplata za transfer 15 EUR po osobi (minimalan broj putnika za realizaciju transfera je 8).
  • Doplata za smeštaj u 1/1 (jednokrevetnoj) sobi je 56 eur za polazak 04.03. ili 66 eur za polazak 29.04.
Opis smeštaja

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Neki od hotela sa kojima sarađujemo: Neki od hotela sa kojima sarađujemo: Hotel Hermanos 3* (sastoji se od dve zgrade), Orient Mintur 3*, La Garden 3*m City Hotel 4* ili slični. Hoteli se nalaze u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli ili Findikade okrugu na oko 2 km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, od istorijskog dela Istanbula i trga Sultanahmet udaljeni su oko 4 km, na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Plava Džamija, Topkapi palata). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom.
Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim krevetom za treću osobu, opremljene kupatilom, klimom, telefonom, SAT TV-om, mini barom. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka posle 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, wifi, klima uređaj…)

Fakultativni izleti

– Obilazak lokaliteta i razgledanje grada sa lokalnim vodičem (Antičkog hipodroma, Topkapi, Plava Džamija, Aja Sofija) – 45€,
– Obilazak palate Dolmabahče (obilazak centralnog dela sa ulaznicom) – 30€,
– Krstarenje Bosforom – 20€,
– Tursko veče – 30€.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije i sl. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Uslovi plaćanja

50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predvidjenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.
Čekovima gradjana: 50% akontacija, ostatak u jednakim mesečnim ratama do 10.12.2020. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade čekova. Čekovi mogu biti datumirani samo na datume 01., 05. i 10. u mesecu.
Administrativna zabrana: 50% akontacija, ostatak do 10.12.2020. uz mesečno uvećanje svake rate za 2% na ime troškova obrade administrativne zabrane.
Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

Napomene

– Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Turske.
– Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
– Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Turske.
Od 01. januara 2015. godine državljani koji ulaze u R. Tursku potrebno je da poseduju pasoš čiji je rok važenja najmanje 60 dana duži od dana isteka vize ili dozvole boravka, odnosno dozvoljenog boravka bez vize (bezvizni boravak za naše građane je 90 dana u periodu od 6 meseci), što znači da rok važenja putne isprave mora biti najmanje 150 dana, tj. 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku.
– Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
– zbog poštovanja satnice i programa putovanja ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu zbog regulisanja povraćaja sredstava, po osnovu “tax free”
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
– Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima. Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
– Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Svi dodatni koferi, veće kese se naplaćuju po tarifi prevoznika.
Program br. 1, cenovnik br. 1 od 08.01.2020. Program je rađen na bazi minimum 70 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz je 5 dana pre početka putovanja. Organizator ovog putovanja je turistička agencija sa licencom OTP 186 od 10.02.2010. Opšti Uslovi Putovanja organizatora su sastavni deo ovog cenovnika.

You can send your enquiry via the form below.

Istanbul DAN ŽENA I 04.03.-09.03.2020.

Pročitaj i saznaj

Trenutna prognoza

Grčka - Nea Kalikratia
Делимично облачно
07:0619:54 EEST
Осећај: 7°C
Ветар: 4km/h ESE
Влажност: 74%
Притисак: 1015.1mbar
УВ индекс: 0
ПетСубНед
13/8°C
11/9°C
13/8°C

Upoznaj Rodos i njegove plaže

Reklama

Скорашњи коментари