Istanbul DAN ŽENA II – 05.03.- 09.03.2020.

Carigrad – to je ono najlepše što su Bog i čovek, priroda i umetnost, zajedno stvorili“, zapisao je francuski pisac Lamartin zadivljen lepotom grada na Bosforu. Car iz Niša – Konstantin Veliki, preselio je prestonicu iz Rima na najuzbudljivije mesto Vaseljene. Tu je car nad carevima sagradio grad nad gradovima – zlatnu kopču dva kontinenta, dve vere, dve civilizacije, dva sveta… Carigrad na Bosforu!

Cena aranžmana: 99 eur

Specijalna cena 89 eur za uplate do 01.02.2020.

Dan1
(četvrtak 05.03.) Beograd

Polazak u popodnevnim satima iz Beograda. Udobna noćna vožnja preko Srbije i Bugarske, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.

Dan2
(petak 06.03.) Istanbul / Kapali čaršija

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel koji se nalazi u centralnoj gradskoj zoni Aksaray/Laleli, poznatoj po brojnim trgovačkim kućama, prodavnicama robe od kože i legendarnim bazarima. Slobodno vreme. Naša preporuka – Obilazak obližnje Kapali čaršije (bazar sa preko 4000 radnji) i uživanje u tradicionalnom šopingu. U večernjim satima fakultativni odlazak na tursko veče, noćno krstarenje Bosforom sa raskošnom večerom i neograničenim pićem, uz veličanstveni folklorni program, sa dervišima, trbušnim plesačicima i ostalim biserima Orijenta. Noćenje

Dan3
(subota 07.03.) Istanbul / Vaseljenska patrijaršija, Krstarenje Bosforom, Dolmabahče palata, Azijski deo-kvart Kadikoj

Dan namenjen jedinstvenim fakultativnim izletima, ili slobodnom vremenu u Istanbulu.

Doručak. Slobodno vreme, ili fakultativni izlet – Panoramska vožnja kroz Istanbul i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji uz mogućnost kraćoj poseti liturgiji. Celivanje mošti Sveta Tri Jerarha i prvih svetiteljki, kao i poklonjenje čudotvornim ikonama i stubu na kojem je bičevan Isus hristos. Odlazak na Krstarenje Bosforom, možda najlepše krstarenje koje se može doživeti. Čudesne panorame na Istanbul i oba kontinenta, a potom i fakultativni obilazak Dolmabahče palate, dvora nekadašnjih sultana, koji je jedna od najlepših palata sveta (poslednje sedište sultana; građena između 1846-1855 god.; u gradnji palate kombinovani su razni stilovi; palata ima 354 sobe i 25 salona; za ukrašavanje palate utrošeno je 14 tona zlata i 40 tona srebra; poseduje veliku zbirku slika; dvorski vrt je zasađen retkim rastinjem donetim iz celog sveta). Fakultativni odlazak na Azijsku stranu moreuza u kvart Kadikoj. Na minut pešice od doka uz koji pristaju brodići nalazi se Kadikoj skver, a malo dalje u jednoj od ulicica starog grada nalazi se jermenska crkva sazidana početkom 18.veka. Nešto dalje nalazi se centralni deo Kadikoja, sa mnogobrojnim radnjama, kafeima i restoranima u prizemnim delovima starih drvenih kuća. U jednoj od najboljih zelenih pijaca Istanbula-Kadikoj market, osim dela sa ribom i raznim plodovima mora na tezgama mogu se videti i sirevi, začini,razno voće i povrće. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i šoping.

(Napomena: Putnici koji se ne odluče za fakultativne izlete uživaju u slobodnom vremenu i individualnim aktivnostima u Istanbulu)

Dan4
(nedelja 08.03.): Istanbul / Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija

Poslednji dan boravka u Istanbulu namenjen je jedinstvenom fakultativnom izletu, ili slobodnom vremenu u Istanbulu, sa početkom povratka za Srbiju.

Doručak i slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili poludnevni fakultativne posete Aja Sofiji, kompleksu antičkog Hipodroma i Topkapi palati sa Plavom džamijom. U pratnji stručnog vodiča organizovani obilazak najvećih kulturno–istorijskih znamenja Carigrada.

Fakultativni izlet – Sveta Sofija je remek delo vizantijske arhitekture; završena je 537. godine po nalogu vizantijskog cara Justinijana I; bogato ukrašena služila je kao pravoslavna crkva i sedište vaseljenskog patrijarha; 1453. godine osvojena od strane Osmanlija i pretvorena u džamiju, sve do 1935. godine kada postaje muzej. Pre posete čuvenom zdanju putnici upoznaju sve lepote drevnog carigradskog puta, Konstantinovog stuba, ali i prostora nekadašnjeg antičkog Hipodroma (podignut oko 203. godine; kasnije obnavljan i proširen; hipodromske igre u njemu su održavane sve do 1204. kada je opljačkan i više nije obnavljan) gde su sačuvani i čuveni spomenici – Teodosijev i Egipatski obelisk, kao i legendarni Zmijski stub. Sledi poseta Topkapi palati i Plavoj džamiji – Obilazak velelepnog dvorskog kompleksa koji je vekovima bio sedište čuvenih sultana i mesto koje čuva tajnu o haremu (poseta vrtovima, muzejskim odajama, prilika da se u riznici vide svete relikvije – mošti Sv.Jovana Krstitelja i dr.). Nakon posete palati sledi obilazak i prelepe Plave džamije (Sultan Ahmetova džamija, spada medju najlepše carske džamije grada i remek delo svetske arhitekture).

Povratak za Srbiju u popodnevnim satima uz prijatnu noćnu vožnju kroz Tursku i Bugarsku.

(Napomena: Putnici koji se ne odluče za fakultativne izlete uživaju u slobodnom vremenu i individualnim aktivnostima u Istanbulu sve do polaska za Srbiju. Check out iz hotela je do 12h, dok se povratak planira za popodnevne sate)

Dan5
(ponedeljak 09.03.): Beograd

Nakon ugodnog putovanja kroz Tursku i Bugarsku, povratak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

U cenu uključeno

  • Prevoz modernim turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
  • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3/4* prema programu putovanja
  • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 klasičnim sobama (svaka sadrži kupatilo tuš/wc, telefon i TV)
  • Usluge stručnog vodiča na srpskom jeziku i sadržajne priče, zanimljivosti i trivije i poseta Istanbulu
  • Usluge turističkog pratioca tokom putovanja
  • Organizacija putovanja i agencijske usluge

U cenu nije uključeno

  • Putno osiguranje
  • Doplata za 1/1 sobu 50 eur
  • Individualni troškovi
Opis smeštaja

http://aspenhotelistanbul.com/tr

http://www.thecityporthotel.com/

Fakultativni izleti

Tursko veče (večera na brodu tokom krstarenja Bosforom sa veličanstvenim folklornim programom i neograničenim pićem) – 30€
Aja Sofija, Hipodrom i Plava džamija – 25€
Topkapi palata – 20€
Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom – 20€
Dolmabahče palata – 25€
Azijski deo – kvart Kadikoj – 10€
(Fakultativni obilasci biće realizovain uz minimum prijavljenih 30 putnika)

Uslovi plaćanja

40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
40% prilikom rezervacije, ostatak na četiri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna
Kalkulacija je rađena za najmanje 35 putnika.
Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Napomena

VAŽNA NAPOMENA: Rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u Republiku Tursku.
Organizator putovanja je Turistička agencija sa licencom OTP 06/2014 izdata 28.01.2014. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

You can send your enquiry via the form below.

Istanbul DAN ŽENA II – 05.03.- 09.03.2020.

Pročitaj i saznaj

Trenutna prognoza

Grčka - Nea Kalikratia
Делимично облачно
07:0619:54 EEST
Осећај: 7°C
Ветар: 4km/h ESE
Влажност: 74%
Притисак: 1015.1mbar
УВ индекс: 0
ПетСубНед
13/8°C
11/9°C
13/8°C

Upoznaj Rodos i njegove plaže

Reklama

Скорашњи коментари