Solun – Šoping tura

Solun ili Tesaloniki je drugi po veličini grad u Grčkoj. Ovo je glavno mesto grčke regije Makedonije i smatra se drugim grčkim glavnim gradom zbog svoje velike istorijske i strateške važnosti. Grad je poznat po mnogobrojnim spomenicima i zgradama iz vizantijskog i otomanskog razdoblja. U gradu se nalazi Aristotelov  univerzitet, najveći u Grčkoj, i Makedonski univerzitet. Prepoznatljiv simbol Soluna svakako je Bela Kula, jedina preostala od stare tvrđave na obali zaliva. Nekada je korišćena kao zatvor za muslimanske vojnike. Jedno vreme je nosila naziv  “krvava kula” nakon velikog pokolja koji se ovde odigrao. Inače, zadnjih godina radila je kao Muzej istorije i umetnosti Soluna. Ukoliko želite da doživite Solun na pravi način, morate posetiti neku od brojnih taverni. Jela su tradicionalna i čine ih razni riblji specijaliteti, ali i jela tradicionalne istočnjačke kuhinje. U Solunu, naravno ima i dosta luksuznih restorana koji ipak održavaju tradiciju lokalnog ukusa. U tavernama uvek možete probati dobra vina koja čine neodvojivi element grčke civilizacije. Prilikom posete  Solunu, ne smete zaobići i posetu Zejtinliku – srpskom vojničkom groblju. Kompleks groblja se nalazi na prostoru od 7.000kvm  na kome se od 1916. nalazila Glavna vojna poljska bolnica srpske vojske. O groblju se danas brine Predrag, dok je čuveni Đorđe Mihailović zasluženo otišao u penziju. Obilazak kompleksa uvek počinje na isti način – ritualno ispijanjem čašice domaće šljivovice iz Srbije.

3 dana autobusom – O b i l a z a k   g r a d a   i   š o p i n g

24.01.2020. – 26.01.2020.-ČAČAK – MRČAJEVCI – KRALJEVO – VRNJAČKA BANJA – TRSTENIK – KRUŠEVAC –  POJATE

14.02.2020. – 16.02.2020.- ZRENJANIN i BEOGRAD

06.03.2020. – 08.03.2020.- ČAČAK I KRAGUJEVAC

03.04.2020. – 05.04.2020.- ZRENJANIN i BEOGRAD

Cena aranžmana po osobi za polazak iz Beograda: 25€

 Cena aranžmana po osobi za polazak iz Leskovca: 15€

Cena aranžmana po osobi za polaske iz ZRENJANINA, ČAČKA, MRČAJEVACA, KRAGUJEVCA, KRALJEVA, VRNJAČKE BANJE, TRSTENIKA, KRUŠEVCA, POJATA I NIŠA: 20€

U cenu uključeno

  • Vožnja autobusom turističke klase (TV, DVD A/C...), solo ili dabldeker na relaciji prema programu
  • Obilaske prema programu
  • Usluge pratioca grupe za vreme izleta
  • Organizaciju putovanja

U cenu nije uključeno

  • TRANSFER IZ NOVOG SADA DO BEOGRADA 10€ PO PUTNIKU, minimalni broj prijavljenih putnika iz Novog Sada je 8.
  • Individualne troškove putnika
  • Putno osiguranje
Uslovi plaćanja

– 30% prilikom rezervacije, ostatak 30 dana pre polaska. Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

Napomene

– preporučujemo da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (minimalna važnost pasoša, potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) na web stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
– Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
– Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
-Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA ILI AGENCIJA PREUZIMA PRAVO NA SPAJANJE GRUPE SA DRUGOM AGENCIJOM
Organizator ovog putovanja je turistička agencija sa licencom OTP 186 od 10.02.2010.
Opšti Uslovi Putovanja organizatora su sastavni deo ovog cenovnika. Cenovnik broj 1 od 13.09.2019.

You can send your enquiry via the form below.

Solun – Šoping tura

Pročitaj i saznaj

Trenutna prognoza

Grčka - Nea Kalikratia
17°
Магла
07:4618:38 EEST
Осећај: 17°C
Ветар: 3km/h NNW
Влажност: 74%
Притисак: 1019.98mbar
УВ индекс: 0
СубНедПон
21/14°C
17/11°C
15/9°C

Upoznaj Rodos i njegove plaže

Reklama

Скорашњи коментари